Турската авиокомпания Turkish Airlines ще закупи повече от 200 самолета Airbus,

...
Турската авиокомпания Turkish Airlines ще закупи повече от 200 самолета Airbus,
Коментари Харесай

Turkish Airlines поръча над 200 самолета от Airbus

Турската самолетна компания Turkish Airlines ще закупи повече от 200 самолета Airbus, с алтернатива за още над 100 през идващото десетилетие, защото се стреми да стане най-големият авиопревозвач в света.

Главният изпълнителен шеф на Turkish Airlines Билал Екси разгласи в изказване в обществените медии, че цялата поръчка евентуално може да добави до 355 самолета към флота на самолетната компания, съобщи Hurriyet.

От документите на Turkish Airlines, изпратена до Борсата в Истанбул излиза наяве, че

поръчката е за 230 самолета, с права за закупуване на спомагателни 125 самолета.

От компанията разясниха, че поръчката включва 150 теснофюзелажни самолета A321 Neo в допълнение към 50 широкофюзелажни самолета A350-900 и 15 от самолетите A350-1000 и товарни A350F. Според изказването се планува компанията да обезпечи услуги за поддръжка на мотори и аварийни мотори за самолетите A350 от Rolls-Royce.

С последната поръчка общият брой на поръчаните от Turkish Airlines самолети ще доближи 504, от които 212 към този момент са доставени, оповестиха от Airbus.

В момента Turkish Airlines разполага с 439 самолета във флота си.

Тази инвестиция е значим крайъгълен камък в по-нататъшното развиване на авиационната промишленост на Турция, сподели Ахмет Болат, ръководител на борда на шефовете и изпълнителния комитет на Turkish Airlines.

" Чрез модернизиране на нашия флот с по-ефективни и екологични самолети, ние укрепваме нашата водеща позиция в международната авиация и способстваме за известността на нацията като авиационен център ", каза Болат.

 

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР